Program Memancing Perak Sejahtera 2030

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri Saarani bin Mohamad bersama isteri, YBhg. Datin Seri Aezer binti Zubin, telah menyertai Program Memancing Perak Sejahtera 2030 di Kolam Memancing Unit Kebun, Hospital Bahagia Ulu Kinta. Turut hadir ialah beberapa tokoh penting termasuk YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim, dan YB Penasihat Undang-Undang Negeri, Dato’ Azmir Shah bin Zainal Abidin.

Tujuan program ini adalah untuk menggalakkan gaya hidup sihat dari segi mental dan fizikal serta memperkasakan semangat perpaduan dan silaturahim. Terdapat tiga pertandingan iaitu ikan terberat, ikan terbanyak, dan ikan terawal, melibatkan kategori VVIP, VIP, dan terbuka.

Bagi kategori VVIP, YB Ahli Dewan Negeri Tronoh, Encik Steven Tiw Tee Sing, memenangi pertandingan ikan terberat. Beliau diikuti oleh YB Ahli Dewan Negeri Ayer Kuning, Encik Ishsam bin Shahruddin, dan YB Ahli Dewan Negeri Malim Nawar, Puan Bavani Veraiah. Dalam pertandingan ikan terawal, kejayaan dimenangi oleh YBhg. Datin Seri Aezer binti Zubin. Kategori ikan terbanyak pula dimenangi oleh rumah sukan Murasaki.

Program ini melibatkan hampir 200 orang dan diharapkan dapat menjadi platform untuk meningkatkan komunikasi berkaitan dengan sasaran dan aspirasi dalam merealisasikan agenda Perak Sejahtera 2030.

Image credit: Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak FB

Leave a Reply

Stay Connected
Latest News